tirsdag 9. februar 2010

Hvem er avsenderen av det mystiske brevet?

Hei!
Vi er tre elever ved Klæbu Ungdomsskole, Kristian, Brage og Sandra, som har fått i oppgave å blogge om en forfatter. Vi fikk ikke vite hvilken forfatter vi skulle skrive om, men vi fikk et mystisk brev fra en ukjent person som utgangspunkt.

Brevet viste seg å være fra hovedpersonen i en av bøkene til forfatteren. Da vi begynte å lese brevet høyt, var det en på en annen gruppe, Simon, som tipset oss om hvilken bok det var fra - om vi ble frivillig eller ufrivillig tipset kommer an på hvordan man ser det ... Hvilken bok det var fra var i hvertfall ikke et mysterium lenger.

Hvis vi ikke hadde blitt tipset av Simon, ville vi googlet noen viktige og vesentlige ord fra brevet, som f.eks.: CERN, drap, vitenskapsmann, merke på brystet, Harvard, symboler.
Når vi googler dette (i samme søk) er den første linken som kommer opp, men ikke den eneste, om boken "Engler og Demoner" av Dan Brown.

Brevet er imidlertid ikke fra forfatteren men hovedpersonen i boka, Professor Robert Langdon.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Fint innlegg med en god forklaring på hvordan dere ville gå fram for å finne ut hvem avsenderen var. Legg ut informasjon fortløpende i arbeidsprosessen. Husk på at det er viktig med kilder! Se på andres blogger for å få tips. Lykke til videre, følg med på krismtudinene.blogspot.com

    SvarSlett